Güç Arttırma İşlemleri

Güç Artırımı Nedir?

Bir işletmenin sahip olduğu Demand (Bir tüketim yerinde herhangi bir anda sayaç üzerinden çekilen maksimum güç) gücü sözleşme gücünden daha yüksek seviyelere çıkması durumunda elektrik dağıtım ile yeni sözleşme yapılmalıdır. Alanında uzman elektrik mühendisinin çizdiği ve onayladığı güç arıtırımı projesi ile başvuru yapılarak yeni sözleşmenin yapılması işlemine güç artırımı denilmektedir.

Güç Artırımı Yapmamız Gerektiğini Nasıl Anlarız?

Yukarı da belirtildiği üzere güç artırımı yapmak için önce demand gücünün sözleşmedeki gücün üzerine çıkmasının ardından yapılması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili olarak zaten size Güç Artırımı yapmanız gerektiğini bildiren bir tebligat gelmektedir. Tebligat geldikten itibaren 30 iş günü içerisinde firmamıza güç artırımı talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumları göz önüne alındığında bir adet güç artırım projesi oluşturulması gerekmektedir ki bu durumda değişmesi gereken bazı malzemelerin değerleri bulunmaktadır. Kısaca şu şekilde bahsedelim;

  • Sayacın Tipi
  • Ana Şalterin Maksimum Akım Değeri
  • İşletmeyi Besleyen Ana Enerji Kablosunun Kesiti
  • Akım Trafolarının Oranı

Güç Artırımı Yapmamız Gerektiğini Nasıl Anlarız?

  • Tapu veya Kira Kontratı
  • Vekaletname
  • Vergi Levhası
  • İmza Beyannamesi

Yukarıda belirtilen evraklar ile güç artırımı başvurusu yapılarak ardından bir keşif başlatılarak güç artırım projesine başlanmış bulunmaktadır.

Çizilen proje gerekli onayları aldıktan sonra enerji şirketi istenilen enerjinin firmamıza nasıl bir şekilde tedarik edilip iletileceğine karar verir. Belirlenen şartname ardından Dağıtım Bağlantı Anlaşması yapılarak yapılacak olan güç artışı kadar bir fiyat belirlenmektedir. Bu belirlenen tutarın ödenmesi ardından işlemler tamamlanmaktadır.

Bedaş Güç Artırımında kurulacak gücün büyüklüğüne göre sayaç ve ekipmanları şu şekilde belirtmektedir.

  • 1-9 kW Normal Sayaç
  • 10-39 kW Kombi Sayaç + Kompanzasyon Panosu
  • 40 kW ve üzeri X5 Sayaç + Kompanzasyon Panosu

İkitelli OSB (Organize Sanayi Bölgesi) Nedir?

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş amacı, İstanbul yarımadasını sarmış birçok orta boy ve küçük boy sanayi işletmeleri gerekli altyapının hazırlanması ile bütün şehircilik kurallarına uyma şartı ile bir araya toplanarak tarihi yarımadanın maruz kaldığı duman, gürültü, atık gibi çevreyi kirleten ve kentin insanına zarar veren unsurlar yerleşik alan dışına taşınmıştır. Bu şekilde şehircilik açısından olumsuzluk arz edecek durumlar ve kente ve kent insanına verilen zararın önüne geçilmiştir.

İkitelli OSB Güç Artırımı

  • Bir işletmenin Demand gücünün sözleşme gücünden yüksek çıkması durumunda elektrik dağıtım şirketimiz ile iletişim sağlanıp yeni bir sözleşme yapılması için başvuru yapılmasına güç artırımı denmektedir. İOSB güç artırımı yapılabilmesi için de hazırlanması ve teslim edilmesi gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler aşağıda belirtilmiştir.Başvuru yapacak kişi mal sahibi ise;
    1. C. Kimlik/Hüviyet Fotokopisi
    2. Vergi Levhası Fotokopisi
    3. Tesisat/Abone Numarası
    4. Tapu
    5. İlgili Kooperatif Yönetiminden Mal Sahibi Olduğuna Dair Uygunluk Yazısı Fotokopisi
    6. Varsa Çalışma Ruhsatı/Yoksa İlk Açılışta Taahhütname Alınıyor

    Kiracı ise; mal sahibinde gerekli olan belgelerin aynısını tamamlaması gerekmekte. Tek fark uygunluk yazısı fotokopisini mal sahibi değil de kiracı olduğuna dair çıkartması gerekmekte.

    Şirketlerden ise;

    1. Şirket Kaşesi
    2. İmza Sirküleri Fotokopisi
    3. Mal Sahibi İse Tabu Değil İse Kira Kontratı Fotokopi
    4. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
    5. Vekil İse Vekaletname ve Hüviyet/T.C. Kimlik Fotokopisi
    6. Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
    7. C. Kimlik/Hüviyet Fotokopisi
    8. Vergi Levhası Fotokopisi
    9. Varsa Sanayi Sicil Belgesi Fotokopisi
    10. Mal Sahibi/Kiracı İse Kooperatif Yönetiminden Mal Sahibi/Kiracı Olduğuna Dair Uygunluk Yazısı Fotokopisi